Misijonsko središče Slovenije

Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana

Tel.: 01 300 59 50
info@etiopija-botrstvo.si

Etiopijauradno ime: Federal Demokratic Republic of Ethiopia
površina: 1.127.127 km2
število prebivalcev: 80 milijonov
glavno mesto: Adis Abeba
uradni jezik: amharščina
denarna enota: etiopski bir
veroizpovedi: kristjani-kopti 55%, muslimani 35%    Etiopija je ena najrevnejših dežel sveta, kjer vladajo nezaslišane socilane in zdravstvene razmere. V etiopskem glavnem mestu Adis Abebi živi štiri milijone ljudi, od teh je več kot 60 tisoč otrok in mladih na cesti. Imunski sistem ob pomanjkanju hrane kaj hitro odpove. Pri 2500 metrih nadmorske višine so noči zelo hladne, podnevi pa temperatura doseže tudi do 50ºC. Ljudi, ki živijo na cesti ob teh temperaturnih razlikah, se kar hitro loteva pljučnica.


    Svetovna znanstvena organizacija ugotavlja, da je Etiopija ena najrevneših dežel sveta; od 175 držav, ki jih pesti revščina, je Etiopija na 5. mestu. Tri petine etiopskega prebivalstva trpi zaradi podhranjenosti. Največja kuga pa je aids. S HIV je po mnenju svetovne zdravstvene organizacije okuženih petsto tisoč ljudi. Vsako leto se število se poveča. Od vseh držav Afrike je v Etiopiji največ otrok okuženih z virusom HIV.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke